Фінський депутат: у миротворчій місії на Донбасі мають брати участь і великі країни ЄС

Вівторок, 20 лютого 2018, 15:45

У миротворчій місії на Донбасі мають брати участь і великі країни ЄС незалежно від того чи є вони членами НАТО.

Про це заявив голова оборонної комісії парламенту Фінляндії Ілкка Канерва, повідомляє телерадіокомпанія Yle.

Загалом він позитивно ставиться до пропозиції про проведення миротворчої операції на Донбасі.

Колишній генеральний секретар НАТО Андерс Фог Расмуссен в ході Мюнхенської конференції з безпеки запропонував розгорнути на сході України миротворчу операцію під егідою ООН за участю близько 20 тисяч військовослужбовців з країн, що не входять в НАТО. Як приклад він назвав Фінляндію, Швецію та Австрію.

На думку Канерва, проведення операції силами цих трьох країн виглядає нереалістично.

" В операції повинні брати участь також великі країни Євросоюзу незалежно від того, чи є вони членами НАТО чи ні", - заявив фінський політик.

Крім того Канерва відзначив, що мова не може йти про операцію, яка зачепить тільки лінію зіткнення між конфліктуючими сторонами.

" Я припускаю, що миротворча операція, яка пройшла б у планованій демілітаризованій зоні між Україною та Східною Україною, не може відбутися. Для справжньої операції необхідно, щоб вона поширювалася на весь Донбас. Я не думаю, що Захід коли-небудь схвалить модель, за якою його миротворча операція пройшла б між Україною та Східною Україною. Було б наївно так думати!" - зазначив депутат

Раніше президент Фінляндії Саулі Нііністьо позитивно відгукнувся про участь Фінляндії в можливій миротворчій операції на сході України, але при цьому висловив сумнів в тому, що запропоновані 20 тисяч миротворців можна набрати з невеликої кількості країн.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.