Парламент Угорщини прийняв резолюцію про захист Польщі від "тиску" Брюсселя

Вівторок, 20 лютого 2018, 18:55

Парламент Угорщини прийняв 20 лютого резолюцію "про підтримку Польщі у зв'язку з тиском зі сторони Брюсселя".

Про це повідомляє польське агентство PAP.

Парламент звернувся до угорського уряду не підтримувати пропозиції, які будуть обмежувати реалізацію основних польських прав, що випливають з членства країни в ЄС.

"Ми закликаємо угорський уряд підтримати Польщу, не дозволити зменшувати гарантовані Угодою ЄС права Польщі, та не підтримувати пропозицію, яка б обмежувала втілення основних прав Польщі, що випливають з її членства у ЄС", - йдеться у резолюції, яку підготував глава парламентської Комісії закордонних справ країни Шольт Немет.

Резолюція була прийнята 114 голосами (проти - 13 голосів) в присутності посла Польщі Єжи Снопека.

У резолюції підкреслюється, що "угорський парламент вважає невиправданим те, що Європейський парламент та Європейська комісія ініціювала справу проти Польщі згідно зі статтею 7 Договору ЄС та прийняли рішення в цьому питанні".

Як відомо, угорські політики вже неоднорозово заявляли, що Польща завжди може розраховувати на їхню підтримку.

Нагадаємо, у листопаді минулого року Європарламент рекомендував застосування санкцій проти Польщі.

У грудні Європейська комісія вперше в історії вирішила розпочати санкційну процедуру проти Польщі через порушення верховенства права.

Комісія дала польській владі три місяці, аби вона здійснила кроки у сфері судочинства, які можуть виправити ситуацію. Якщо Польща  цього не зробить, це може призвести до застосування санкцій, зокрема, до втрати голосу у ЄС.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.