Соратниця Пучдемона із Женеви відмовилася прибути на суд до Мадрида

Вівторок, 20 лютого 2018, 19:11

Каталонський політик Анна Габріель, яка виступала за незалежність автономії, заявила, що цього тижня не поїде в Мадрид, щоб постати перед судом..

Про це повідомляє ВВС.

Виступаючи у Швейцарії, вона сказала, що її переслідують з політичних міркувань і вона не думає, що судовий процес буде справедливим.

Габріель повинна з'явитися у Верховному Суді у середу через її роль у референдумі про незалежність Каталонії, яку Мадрид вважав незаконним.

"Мене розшукують за мою політичну діяльність, і урядова преса вже оголосила мене винною. Через те, що я не отримаю справедливого судового розгляду вдома, я шукатиму країну, яка могла б захистити мої права. Я буду більш корисною для свого руху вільною, ніж за гратами", - сказала Габріель.

Габріель є членом сепаратистської партії CUP і перебуває в Женеві з іншими членами партії. Адвокат партії заявив, що Верховний Суд буде письмово повідомлений про її рішення не приїжджати на засідання.

Габріель також сказала, що готова просити політичного притулку в Швейцарії, якщо вона не зможе там працювати через запит про видачу.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.