Міністр інфраструктури обговорив з делегацією ЄС підписання "відкритого неба" у 2019 році

Середа, 21 лютого 2018, 15:35

Міністр інфраструктури України Володимир Омелян обговорив з делегацією ЄС підписання угоди про "відкрите небо" у 2019 році.

Про це він повідомив на своїй сторінці у Facebook, коментуючи результати засідання високого рівня "Транспортний діалог Україна-ЄС".

Міністр повідомив, що це перший такий захід Європейського Союзу серед усіх країн "Східного партнерства". Делегацію Єврокомісії очолив директор Генерального директорату з питань транспорту (DG Move) Європейської комісії Генрік Гололей.

"Розглянули транспортну стратегію 2030 (домовилися з Урядом, що її невідкладно затвердимо), стан підготовки євроінтеграційних законопроектів (є чітка воля парламентарів проголосувати 7 базових законів цього року), розширення європейської транспортної мережі TEN-T та розвиток коридорів, підписання наступного року Угоди про спільний авіаційний простір, використання нових фінансових інструментів ЄС", - написав він.

Нагадаємо, підсумкова декларація саміту "Східного партнерства" у Брюсселі закликає якнайшвидше ухвалити угоду про "відкрите небо" з Україною.

Читайте також на сайті ЄвроПравди: "Міфи та реалії відкритого неба: що змінить для України спільний авіапростір з ЄС".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.