Іспанський суд відпустив громадянина Кот-д'Івуару, у валізі якого знайшли дитину

фото
Середа, 21 лютого 2018, 17:10

Іспанський суд відпустив громадянина Кот-д'Івуару, у валізі якого при перетині кордону було знайдено дитину.

Про це повідомляє AFP, передає Daily Sabah.

Зазначимо, що іспанські прокурори спочатку вимагали тюремного ув'язнення на три роки для 45-річного Алі Уаттара за спробу незаконно перевезти свого сина в ЄС, що загрожувало життю дитини.

"Життя дитини було під загрозою, він був у варварський спосіб скручений у маленькій валізі, без вентиляції", - заявив суддя Фернандо Тесон.

Моторошні фото хлопчика розлетілися по всьому світу в 2015 році, в розпал найгіршої міграційної кризи в Європі з часів Другої світової війни.

Суд у цій справі відбувся в Сеуті, іспанській території в Марокко, куди регулярно намагаються потрапити мігранти з Африки.

Повідомляється, що суд виніс рішення про штраф для Уаттара, оскільки не було знайдено жодних доказів того, що батько знав про перебування свого сина у валізі.

 Фото AFP
 Фото AFP

Уаттара, який вже провів місяць за ґратами, має заплатити 92 євро ($114) штрафу.

"Все скінчено, і ми можемо почати відновлення нашого життя разом - моя дружина, моя донька, мій син і я в Більбао, на півночі Іспанії", - заявив він після суду.

Його адвокат пояснив у суді, що хлопчик Адоу був залишений зі своїм 18-річним братом у Кот-Д'івуарі після того, як їх бабуся померла.

Наразі 10-річний Адоу живе в паризькому передмісті зі своєю матір'ю, однак відправився в Сеуту, щоб дати свідчення, які врятували його батька від в'язниці.

Алі Уаттара та його син Адоу (Фото EPA)

Адоу розповів суддям, що мав проблеми з дихання, перебуваючи у валізі, куди його нібито змусила залізти "марокканська дівчина".

Повідомляється, що Уаттара, колишній вчитель філософії та французької в Абіджані, нелегально прибув в Іспанію в 2006 році, здійснивши небезпечну подорож через Середземне море на борту човна.

У суді він повідомив, що живе в Іспанії легально протягом восьми років та має стабільну роботу.

Нагадаємо, у 2015 році 27-річний марокканець задихнувся, намагаючись нелегально потрапити до Іспанії у валізі.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.