Держдеп США: "Північний потік-2" підірве енергетичну незалежність України

Четвер, 22 лютого 2018, 08:05

США виступають проти будівництва газопроводу "Північний потік-2" у Балтійському морі, що матиме негативні наслідки для енергетичного сектору та економіки України.

Про це заявив заступник державного секретаря США Джон Салліван під час виступу в Дипломатичній академії України, повідомляє УНІАН.

Говорячи про енергетичну політику відносно України, дипломат заявив, що Сполучені Штати виступають за стійке, незалежне, самодостатнє енергетичне майбутнє України.

"Майбутнє, яке не залежатиме від Росії, та не буде інструментом російської агресії. З цієї причини ми проти газопроводу "Північний потік-2", який на європейському континенті підриватиме нашу мету диверсифікації енергетики та енергетичної незалежності", - сказав дипломат.

Заступник держсекретаря США додав, що цей газопровід "щонайменше істотним чином підірве незалежність України, її енергетичний сектор та її економіку".

Як відомо, проект "Північний потік-2"  передбачає будівництво і роботу двох ниток газопроводу загальною потужністю 55 млрд кубометрів газу на рік від узбережжя Росії через Балтійське море до Німеччини.

Супротивники проекту - у тому числі Польща, країни Балтії та Данія - стверджують, що "Північний потік-2" збільшить залежність ЄС від "Газпрому", який вже постачає близько третини об’ємів газі в ЄС.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.