Чеський суд звільнив лідера сирійських курдів, затриманого за запитом Анкари

Вівторок, 27 лютого 2018, 13:23

Міський суд Праги прийняв рішення звільнити  лідера сирійських курдів Саліха Мусліма, затриманого в суботу за запитом Туреччини.

Про це повідомляє видання Ceske Noviny.

Прокуратура вимагала взяти Мусліма під варту, де він міг очікувати на рішення про екстрадицію.

Натомість суд вирішив відпустити чоловіка на свободу, взявши з нього зобов’язання з’являтися до суду для участі у подальших слуханнях.

Зазначається, що Муслім залишив залу суду в супроводі поліції, але без кайданок.

Як повідомлялося, за запитом Туреччини у Празі заарештували лідера сирійських курдів Салеха Мусліма.

Салех Муслім був співголовою курдської "Партії демократичної єдності" (PYD), яка є головною політичною силою коаліції, що управляє Сирійським Курдистаном – автономним регіоном на півночі Сирії.

Анкара розглядає "Партію демократичної єдності" та створені нею "Загони народної оборони" (YPG) сирійським відгалуженням забороненої у Туреччині "Робітничої партії Курдистану" (PKK). Остання роками бореться на території Туреччини за автономію та вважається Анкарою терористичною групою.

Міністр юстиції Туреччини Абдулхамід Гюль раніше заперечив, що Туреччина та Чехія ведуть переговори про можливий обмін двох чехів, затриманих за підозрою у зв'язках з терористами "Робітничої партії Курдистану", на колишнього лідера курдської "Партії демократичної єдності" (PYD) Саліха Мусліма.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.