Спілку угорців в Ужгороді підірвали, а не підпалили – подробиці інциденту

фото, відео
Вівторок, 27 лютого 2018, 15:48

Офіс Товариства угорської культури Закарпаття в Ужгороді не підпалили, а підірвали - невідома особа встановила саморобний вибуховий пристрій на підвіконня офісу, який здетонував близько 3 ночі 27 лютого.

Нові подробиці інциденту розповів перший заступник голови Закарпатської обласної ради та заступник голови КМКС (Товариства угорської культури Закарпаття) Йосип Борто, передає Mukachevo.net.

За його словами, усе, включно із виконавцем, зафіксували камери відеонагляду, як на будівлі офісу КМКС, так і на інших будівлях на Православній набережній в Ужгороді.

"Сьогодні в 3 години вночі невідомі, чи невідома особа здійснила терористичний акт проти нашого офісу. З камер відеонагляду видно, що невідома особа принесла сумку з вибухівкою зі сторони пішохідного мосту, певний час копирсалася у ній під вікном нашого офісу, а тоді поклала цю сумку прямо на підвіконня і в 3:05 пішла в сторону угорського консульства, далі по набережній. Через 7 хвилин після цього пролунав потужний вибух, який почула охорона сусідніх будівель та викликала пожежних та поліцію", - розповів він.

 
Всі фото із сайту Mukachevo.net 


Борто повідомив, що вибух був такої сили, що спрацювала навіть сигналізація на будівлях, що розташовані на іншому боці річки.

Також в результаті вибуху було вибито обидва вікна офісу, а всередині нього почалася велика пожежа, яка знищила вщент весь офіс.

У спілці угорців, чию будівлю цієї ночі підірвали в Ужгороді, переконані, що за нападом стоять не громадяни України.

Раніше повідомлялося, що в Ужгороді в ніч на вівторок сталася пожежа у будівлі обласного офісу організації закарпатських угорців КМКС.

Нагадаємо, це вже друга спроба підпалу офісу КМКС в Ужгороді. 4 лютого зловмисники теж кинули пляшку у із запальною сумішшю у вікно будівлі.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.