МЗС про підпал в Ужгороді: нацменшини використовують для розпалювання ворожнечі

Вівторок, 27 лютого 2018, 11:06

МЗС України засудило підпал офісу організації закарпатських угорців в Ужгороді і  вважає його засобом розпалювання міжнаціональної ворожнечі із зовні.

Про це ідеться у заяві, розміщеній на сайті МЗС.

"МЗС України рішуче засуджує підпал приміщення Товариства угорської культури Закарпаття", - наголошується у заяві.

У МЗС нагадали, що розслідування вчиненого раніше акту вандалізму проти цього ж приміщення довело іноземний слід нападу.

"Однозначно засуджуємо використання теми національних меншин як засобу розпалювання міжнаціональної ворожнечі із зовні. Україна й надалі рішуче протидіятиме всім спробам розхитати внутрішньополітичну ситуацію в державі, у тому числі на грунті міжнаціональних відносин", - наголосили в МЗС. 

Нагадаємо, в Ужгороді в ніч на вівторок сталася пожежа у будівлі обласного офісу організації закарпатських угорців КМКС. Ймовірно, це знову був "коктейль Молотова", який жбурнули у вікно. Ніхто не постраждав.

МЗС Угорщини через інцидент викликало українського посла в Будапешті. Українські посадовці засудили підпал спілки угорців та натякнули на замовників.

Це вже друга спроба підпалу офісу КМКС в Ужгороді. 4 лютого зловмисники теж кинули пляшку із запальною сумішшю у вікно будівлі.

Пізніше глава Закарпатської ОДА Геннадій Москаль заявив, що спробу підпалу здійснили двоє громадян Польщі, члени праворадикальної організації "Фаланга".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.