Зятя Трампа позбавили високого рівня доступу до секретних матеріалів

Середа, 28 лютого 2018, 10:17

Зятя президента США Джареда Кушнера, який є одним із топ-радників Дональда Трампа, позбавили високого рівня допуску до низки секретних документів та щоденних брифінгів Білого дому.

Про це повідомляє Financial Times.

У зв'язку з ухваленим рішенням Джаред Кушнер не братиме участі у щоденних президентських брифінгах та не зможе відвідувати зустрічі високого рівня. Джерела, знайомі з рішенням, стверджують, що Кушнер також втратить високий рівень допуску до даних розвідки.

Окрім Кушнера, такого ж рівня доступу були позбавлені ще кілька співробітників адміністрації президента, які працювали на підставі тимчасових дозволів.

Надсекретного доступу Кушнера позбавили на тлі боротьби команди Дональда Трампа зі звинуваченнями про змову з Росією, а також на тлі відкидання звинувачень про хаотичну роботу адміністрації попри призначення новим главою апарату Білого дому генерала Джона Келлі.

Минулого тижня Трамп заявив, що особисто не вирішуватиме питання рівня допуску свого зятя, а доручив це завдання генералу Келлі, сказавши, що "він безсумнівно ухвалить правильне рішення".

Представники Білого дому у вівторок відмовилися коментувати ситуацію із рівнем доступу Кушнера. Хоча минулого тижня генерал Келлі сказав, що він "повністю впевнений" у здатності Кушнера виконувати свої зовнішньополітичні завдання.

Джаред Кушнер є одним із головних радників Дональда Трампа та часто затребуваним каналом з боку іноземних правителів та високопосадовців, які прагнуть провести переговори з адміністрацію. Він опікувався миром на Близькому Сході та розвинув тісні відносини з представниками Саудівської Аравії та інших країн Перської затоки.

Кушнер також був присутній на суперечливій зустрічі з кількома росіянами під час кампанії 2016 року, мету якої зараз розслідує спецпрокурор Роберт Мюллер в рамках розслідування втручання РФ у вибори.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.