Парламент Каталонії знову розгляне питання незалежності

Середа, 28 лютого 2018, 18:03

Президія парламенту Каталонії включила до порядку денного засідання у четвер питання підтвердження декларації незалежності регіону.

Про це повідомляє газета El Mundo.

Ініціатором внесення до порядку денного питання про підтвердження новим складом парламенту декларації про незалежність Каталонії від 27 жовтня 2017 року виступила ліва партія CUP.

За включення цієї пропозиції до порядку денного голосували представники всіх партій, які виступають за незалежність.

Пропозиція CUP, яка має у парламенті 4 місця зі 135, буде обговорюватися в якості поправки до основного документа, згідно з яким колишній глава уряду Каталонії Карлес Пучдемон, що знаходиться в Брюсселі, зможе знову виставити свою кандидатуру на цей пост.

Варто зазначити, що юристи парламенту Каталонії застерегли спікера Рожера Торрена, що внесення подібної пропозиції суперечить рішенням Конституційного суду Іспанії.

Раніше Конституційний суд заявив, що зупинить затвердження твердження Пучдемона на пост глави каталонського уряду, якщо він особисто не з'явиться в регіональний парламент на засідання в дні обговорення і голосування. Попередньо Пучдемон повинен запросити дозвіл у Верховного суду Іспанії, щоб прибути до парламенту.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.