РосЗМІ пишуть про список мільярдерів-втікачів, які хочуть повернутися з Британії до РФ

Понеділок, 5 лютого 2018, 10:28

Російські ЗМІ стверджують, що президенту РФ Володимиру Путіну був переданий список російських мільярдерів-втікачів, які хочуть повернутися з Британії до Росії.

Про це повідомляє російське агентство ТАСС з посиланням на Бориса Тітова, уповноваженого при президентові РФ з питань захисту прав підприємців, який перебуває з поїздкою у Британії.

Зазначимо, що інформація про наявність так званого списку мільярдерів-втікачів з'явилася після того, як у Британії набрав чинності новий закон про "Ордери на статки нез’ясованого походження", що дозволить заморожувати підозрілі активи.

Заможні іноземці, які підозрюються у корупції, будуть змушені пояснювати свій розкішний спосіб життя у Великій Британії.

Російський бізнес-омбудсмен Тітов повідомив, що список бізнесменів РФ, які хочуть повернутися на батьківщину, знаходиться у Путіна.

Він відмовився повідомляти прізвища бізнесменів, що знаходяться в цьому переліку, але дав зрозуміти, що їх там більше десятка.

Він також додав, що "поки список остаточно не сформований, тому що продовжують надходити звернення".

Як розповів кореспонденту ТАСС один з учасників зустрічі, в ній взяли участь, зокрема, колишній власник "Евросети" Євген Чичваркін, один із засновників компанії Mr. Doors Максим Валецький, колишній віце-президент "Роснефти" Анатолій Локтіонов, колишній топ-менеджер "Альфа-груп" Володимир Ашурков, колишній співвласник банку "Траст" Ілля Юров, засновник холдингу "МАРТА" Георгій Трефілов.

Зустріч пройшла в закритому режимі в Пушкінському будинку та тривала близько 3,5 годин.

За словами Тітова, справи фігурантів списку дуже схожі: всі вони "встигли виїхати і не потрапили в СІЗО в рамках запобіжного заходу". Далі, зазвичай, проти них заводиться кримінальна справа, потім вона припиняється і обвинувачених оголошують у розшук.

"Це може тривати роками й десятиліттями, а деякі люди по 20 років живуть і не можуть повернутися, тому що справу порушено. До них вже немає ніяких претензій, навіть Інтерпол вже виключив з розшуку, а в Москві справа продовжує висіти", - зауважив Тітов.

Нагадаємо, українським та російським олігархам у Британії тепер доведеться пояснювати свої статки. В рамках прийняття суворих заходів у боротьбі з організованою злочинністю, британські чиновники тепер можуть заморозити підозрілі активи на суму понад £50,000 (понад 56 тисяч євро).

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.