Ердоган: Обама брехав нам щодо курдів, Трамп йде слідом за ним

Середа, 7 лютого 2018, 14:10

Президент Туреччини заявив, що Дональд Трамп продовжує так само, як і колишній президент США Барак Обама обманювати у питанні курдських бійців у сирійському регіоні Манбідж.

Про це повідомляє Hurriyet Daily News.

"Трамп сказав нам, що "вони не можуть залишитися там. Вони підуть на схід від Євфрату". Він визнав, що араби є справжніми власниками Манбіджа. Але не сталося так, як він казав. Зараз відбувається мобілізація в Манбіджі. Манбідж знайде своїх справжніх господарів," - сказав Раджеп Таїп Ердоган журналістам, коли повернувся в Туреччину з офіційного візиту до Ватикану.

Заява Ердогана пролунала напередодні офіційного візиту в Стамбул в ці вихідні радника з національної безпеки президента США Дональда Трампа - Герберта Макмастера.

Окрім того, на наступний тиждень до Анкари прибуде держсекретар США Рекс Тіллерсон.

Раніше повідомлялось, що Сполучені Штати не мають наміру виводити свої війська із стратегічно важливого міста Манбідж на півночі Сирії. Це означає, що американські війська ризикують потрапити під наступ Туреччини в північній Сирії, якщо Анкара буде дотримуватися своїх обіцянок просунутися в цьому районі.

Президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган пообіцяв розширити наступ своїх військ в Сирії проти курдських підрозділів, незважаючи на заклики до стримування від західних союзників.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.