Трамп застеріг Ердогана від зіткнень між військовими США та Туреччини у Сирії

Четвер, 25 січня 2018, 15:46

Президент США Дональд Трамп закликав Туреччину скоротити військову операцію в Сирії та не допустити конфлікту американських та турецьких сил.

Про це Трамп сказав у розмові з президентом Туреччини Реджепом Тайіпом Ердоганом, повідомляє сайт Білого дому.

"Президент Трамп висловив занепокоєння тим, що ескалація насильства в Афріні підриває наші спільні цілі в Сирії. Він закликав Туреччину до деескалації, обмеження військових дій та уникнення жертв серед цивільного населення та збільшення числа переміщених осіб та біженців. Він закликав Туреччину проявляти обережність і уникати будь-яких дій, які могли б загрожувати конфліктами між турецькими та американськими силами", - йдеться у заяві.

Трамп зазначив, що обидві країни повинні зосередити зусилля на досягненні спільної мети і завдати поразки "Ісламській державі".

"Президент Трамп запропонував більш тісне двостороннє співробітництво для вирішення питань, через які Туреччина занепокоєна щодо своєї безпеки", - зазначили в Білому домі.

Нагадаємо, турецькі сухопутні війська 21 січня увійшли на територію Сирії і просуваються в напрямку міста Афрін за підтримки підрозділів "Вільної сирійської армії".

Афрін був основним притулком для Робочої партії Курдистану з липня 2012 року, коли режим Башара Асада покинув місто без бою.

Анкара вважає курдську партію терористичною організацією і заявляє, що не допустить розширення контрольованих курдами територій.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.