Парламент Молдови звинуватив Росію у втручанні у внутрішні справи країни

Четвер, 8 лютого 2018, 15:44

8 лютого парламент Молдови затвердив декларацію, у якій засудив посягання Росії на інформаційну безпеку країни та звинуватив у втручанні у внутрішні справи країни.

Про це повідомляє NewsMaker.

За документ проголосувала більшість депутатів. Декларація, яку ініціювали демократи, стала відповіддю на заяву російської Держдуми про неприпустимість дискримінації російських ЗМІ в Молдові. Соціалісти і комуністи розкритикували рішення більшості.

У схваленій декларації йдеться про образливі заяви на адресу Молдови та її громадян, а також висловлюється незадоволення через заборони для молдовських експортерів і політичне переслідування молдовських офіційних осіб.

Все це, на думку авторів документа, "є відкритим втручанням московських політиків і деяких російських структур в політичне життя країни і вказує на провокаційне і недружнє ставлення до Молдови".

Втручання, уточнюється в декларації, виражається в покровительстві однієї з лівих партій Молдови та недемократичному впливі на вибір, який повинні будуть зробити громадяни Молдови на парламентських виборах.

У документі підкреслюється, що Молдова виступає за конструктивний діалог, який призведе до відновлення стратегічного партнерства між країнами.

24 січня депутати російської Держдуми схвалили заяву "Про неприпустимість дискримінації російських засобів масової інформації в Республіці Молдова". Депутати звинуватили правлячу в Молдові коаліцію в узурпації влади в країні, а заборону російських інформаційних програм назвали черговим антиросійським актом.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.