Суд ЄС 21 лютого оголосить рішення у справі санкцій проти Сергія Клюєва

Четвер, 8 лютого 2018, 17:06

Суд Європейського Союзу 21 лютого винесе рішення у справі Сергія Клюєва, який оскаржує рішення Ради ЄС щодо застосування до нього санкцій у вигляді замороження активів.

Про це повідомляє УНІАН  з посиланням на Загальний суд ЄС.

В суді нагадали, що, реагуючи на кризу в Україні, яка розпочалася наприкінці 2013 року, Рада ЄС 5 березня 2014 року ухвалила рішення заморозити активи та економічні ресурси осіб, які визначені як такі, що відповідають за зловживання з державними фінансами.

Сергій Клюєв, брат колишнього глави адміністрації президента України, був у період з 6 березня 2014 року по 5 березня 2015 року включений до списку осіб, які є суб’єктами замороження активів.

Клюєв подав позов до Загального суду щодо виключення його із списку. 28 січня 2016 року Загальний суд анулював запобіжні заходи, застосовані у період з 6 березня 2014 року до 5 березня 2016 року.

Суд прийшов до висновку, що лист генерального прокурора, на якому Рада ЄС базувалася у своєму рішенні щодо застосування запобіжних заходів, не надав достатньої інформації щодо питань, які конкретно пред’являються до відповідних осіб.

В суді повідомили, що заявлені причини продовжити санкції полягали в тому, що Клюєв є "особою кримінального провадження за участь у привласненні державних коштів чи активів" та "особою, пов'язаною з особою (екс-главою АП Андрієм Клюєвим), що є суб’єктом кримінального судочинства українських органів влади за незаконне привласнення державних коштів або активів". "Клюєв домагається скасування цього рішення в суді", - зазначили в суді.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.