Центральний Лондон є найбагатшим регіоном Євросоюзу

інфографіка
Четвер, 1 березня 2018, 09:26

Центральний і Західний Лондон (Внутрішній Лондон) є найбагатшим регіоном Євросоюзу у розрахунку ВВП на душу населення.

Про це свідчать дані Євростату.

Територія, яка охоплює Лондон, Вестмінстер та Кенсінгтон, в 2016 році мала ВВП на душу населення у 611% від середнього показника в ЄС на рівні 29 200 євро на душу населення.

Провідні місця в рейтингу регіонального ВВП на душу населення також посідають Велике Герцогство Люксембург (257%), регіон Південь-Схід в Ірландії (217%), Брюссель у Бельгії та Гамбург у Німеччині (обидва 200%).

Натисніть для збільшення

19 регіонів мають ВВП на душу населення, який на 50% і більше перевищує середнє значення ЄС у 2016 році: п'ять у Німеччині, три у Британії, два в Австрії, по одному в Бельгії, Чехії, Данії, Ірландії, Франції, Нідерландах, Словаччині та Швеції, а також Велике Герцогство Люксембург.

Найбіднішим регіоном у 2016 році був "Северозападен" у північній Болгарії, де ВВП на душу населення становив 29% від середнього показника в ЄС. За ним йдуть регіон Майотта (заморський департамент Франції, розташований у Мозамбіцькій протоці), Северен-Централен і Южен-Централен в Болгарії (34%) і Норд-іст у Румунії (36%).

Серед 21 регіону з ВВП на душу населення нижче 50% від середнього показника ЄС п'ять - у Болгарії та Польщі, чотири - в Угорщині, три - в Румунії та Греції, а один у Франції.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.