Село Шенген та 8 інших об’єктів отримали статус спадщини ЄС

Четвер, 1 березня 2018, 15:36

Європейська комісія у понеділок присвоїла Знак європейської спадщини (European Heritage Label) селу Шенген у Люксембурзі та ще вісьмом об’єктам, що символізують боротьбу за європейські ідеали, цінності та інтеграцію.

Про це повідомляє EUobserver.

У четвер Єврокомісія заявила, що Шенген є "синонімом вільного пересування у Європі". У 1985 та 1990 роках у Шенгені були підписані договори, за якими країни-підписанти погодилися поступово скасувати контроль на внутрішніх кордонах.

Знак європейської спадщини було присвоєно і будівлі провінційного уряду в Маастрихті у Нідерландах, де 1992 року було підписано Договір про Європейський Союз.

Інші сім важливих для європейської спадщини об'єктів - музичні об'єкти культурної спадщини Лейпцига (Німеччина), Велика синагога на вулиці Дохань (Угорщина), форт Cadine (Італія), церква Яворца (Словенія), колишній концентраційний табір Нацвейлер-Штрутгоф та пов'язані з ним табори (Франція та Німеччина), Сигітська в’язниця - меморіал жертв комуністичних репресій (Румунія), колишня вугільна шахта Буа-дю-Казьє (Бельгія).

Європейський Союз присвоює Знак європейської спадщини будівлям, документам, музеям, архівам, пам'ятникам та подіям, які вважаються важливими віхами у творенні сучасної Європи.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.