Ердоган жорстко розкритикував президента Греції

Понеділок, 12 березня 2018, 10:20

Президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган жорстко відповів на заяву президента Греції Прокопіса Павлопулоса, який засудив турецькі претензії на грецькі території.

Про це повідомляє Ekathimerini.

"Тим, хто хоче освіжити свою пам’ять, треба подивитися на недавню історію. Ті, хто вживає слова, які для них є надто значними, повинні почитати підручники з історії", - заявив Ердоган.

Зокрема, він нагадав Греції про поразку і втечу греків на річці Сакар’я у 1921 році, що стала ключовим епізодом греко-турецької війни.

Заява Ердогана стала відповіддю на коментар Павлопулоса щодо островів Додеканес в Егейському морі.

"Під час мого перебування на посаді я зроблю все можливе для захисту тривалої історії і безсумнівної грецькості Нісіроса і всіх островів Додеканес", - сказав він.

За його словами, Греція прагне добросусідських відносин з Туреччиною і підтримує її європейські прагнення, однак Анкара має поважати кордони Греції і міжнародне право.

Як відомо, в останні місяці у стосунках Греції та Туреччини, які є країнами-членами НАТО, зберігалася висока напруга. Зокрема, Греція відмовилася видавати Анкарі вісім турецьких військових, які втекли до Греції після невдалого перевороту. Крім того, зросла кількість інцидентів між турецькими і грецькими суднами поблизу спірних островів в Егейському морі.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.