В РФ заявили, що почнуть постачання систем С-400 до Туреччини у 2020 році

Понеділок, 12 березня 2018, 11:46

В Росії заявили, що контракт на постачання ракетних комплексів С-400 в Туреччину розпочнеться на початку 2020 року.

Про це в інтерв'ю телеканалу "Росія 24" повідомив помічник президента РФ по військово-технічному співробітництву Володимир Кожин, передає ТАСС.

"Турецька сторона висловила бажання прискорити його виконання (контракту на постачання С-400 - Ред.), тут ми знайшли оптимальний варіант, пішли на зустріч з тим, щоб прискорити виконання контракту, початок виконання - це, думаю, десь початок 2020 року", - сказав Кожин.

"Якщо говорити про Туреччину, то ми з вдячністю ставимося до позиції турецького керівництва, воно її озвучувало неодноразово про те, що національний інтерес у них пріоритет", - зазначив помічник президента РФ, кажучи про тиск НАТО на Туреччину, щоб та відмовилася від покупки російської зброї.

"Контракт підписаний, він виконується", - додав він.

Нагадаємо, у вересні 2017 року президент Туреччини повідомив, що Анкара підписала з Москвою угоду про придбання систем С-400 і вже внесла завдаток.

У НАТО попередили Туреччину через купівлі російських С-400, зазначивши, що Туреччина, яка є членом Альянсу, має бути готова до "необхідних наслідків".

С-400 "Тріумф" - зенітна ракетна система великої дальності, прийнята на озброєння в 2007 році. Вона призначена для знищення авіації, крилатих і балістичних ракет, у тому числі середнього радіусу дії, може застосовуватися проти наземних об'єктів.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.