Прем'єр Британії оголосить заходи проти РФ через отруєння Скрипаля

Середа, 14 березня 2018, 13:14

Прем'єр-міністр Великої Британії Тереза Мей виступить перед парламентом у середу з приводу отруєння колишнього російського подвійного агента Сергія Скрипаля та його доньки.

Про це повідомляє BBC.

Тереза Мей, як очікується, оголосить про низку заходів проти Росії після того, як сплив термін ультиматуму, протягом якого Москва мала пояснити, як секретна хімічна речовина потрапила на британську територію і була використана для отруєння.

Перед виступом у парламенті Мей проведе зустріч з керівниками розвідувальних управлінь, які нададуть їй оновлену інформацію щодо розслідування.

Заходи можуть передбачати вислання російських дипломатів, фінансові санкції проти багатих росіян, пов’язаних з Кремлем, заборону на роботу російського телеканалу RT, або бойкот чемпіонату світу з футболу в Росії.

Росія наполягає, що не мала "мотиву" для спроби вбивства Сергія Скріпаля та його доньки в Солсбері. Кремль заявив, що будь-які кроки прем'єр-міністра Британії призведуть до "дзеркальних заходів".

Нагадаємо, 12 березня прем’єрка Британії Тереза Мей оголосила, що з "високою імовірністю" Росія винна у спробі вбивства Сергія Скрипаля та його доньки Юлії.

Вона повідомила, що обох росіян отруїли нервово-паралітичною речовиною військового типу, яку раніше розробляла Росія.

Глава МЗС Великої Британії Борис Джонсон повідомив послу РФ в Лондоні Олександру Яковенку, що у Росії є час до вечора вівторка, щоб надати роз’яснення у справі Скрипаля. Росія відмовилася це робити.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.