Президент Словаччини погодився на умови, за яких прем’єр піде у відставку

Четвер, 15 березня 2018, 13:02

Президент Словаччини Андрей Кіска підтримав пропозицію прем’єра Роберта Фіцо щодо відставки за умови, що наступного прем’єра буде обрано з лав керівної партії Smer.

Про це заявив Бела Бугар, голова партії Most-Hid, яка є партнером Smer по коаліції, повідомляє Reuters.

"Після вчорашнього рішення трьох партнерів по коаліції ми поінформували президента. Буде відставка, і Smer як найсильніша партія визначить кандидата на посаду прем’єр-міністра. Звісно, президент погодився", - сказав Бугар.

Напередодні прем’єр-міністр Словаччини Роберт Фіцо заявив, що готовий піти у відставку через політичну кризу, яка виникла після вбивства журналіста Яна Куцяка та його нареченої.

Однак він поставив три умови своєї відставки: посада прем'єр-міністра повинна залишитися за партією Smer, яку очолює Фіцо, президент обіцяє поважати коаліційну угоду та поважати результати виборів 2016 року.

Нагадаємо, на вихідних десятки тисяч словаків вийшли на вулиці міст країни і за кордоном через вбивство журналіста-розслідувача Яна Куцяка. Протестувальники прийшли також під будівлі парламенту і уряду і вимагали відставки прем’єра Роберта Фіцо.

На тлі зростання протестів проти уряду Фіцо після вбивства журналіста президент Словаччини закликав до змін в уряді або позачергових виборів, щоб вирішити "серйозну політичну кризу".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: