Глава МЗС КНДР летить до Швеції, яка хоче допомогти зустрітися Трампу з Кім Чен Ином

Четвер, 15 березня 2018, 13:29

Міністр закордонних справ Північної Кореї прилетів 15 березня у Пекін на шляху до Стокгольма, який може зіграти ключову роль у проведенні історичної зустрічі між президентом США Дональдом Трампом та північнокорейським лідером Кім Чен Ином.

Про це повідомляє AFP.

Як відомо, посольство Швеції в Пхеньяні представляє також американські, канадські і австралійські дипломатичні інтереси в Північній Кореї.

Глава МЗС Китаю підтвердив, що Рі Ен Хо, міністр закордонних справ Північної Кореї, перебуває з транзитом у китайській столиці на своєму шляху до Швеції, однак не надав додаткової інформації.

У Швеції вже підтвердили, що міністр закордонних справ країни Маргот Вальстрьом зустрінеться з Рі Ен Хо в четвер та п'ятницю (15-16 березня).

Повідомляється, що Рі у поїздці супроводжує Чхве Кан Іль, заступник керівника головного управління з питань Північної Америки в МЗС КНДР.

"Ми не можемо виключити можливість контакту між КНДР та США під час поїздки Рі до Швеції", - повідомило в Пекіні джерело агентству Південної Кореї Yonhap.

Нагадаємо, прем’єр-міністр Швеції Стефан Левен заявив, що його країна готова провести історичну зустріч між президентом США Дональдом Трампом та північнокорейським диктатором Кім Чен Ином.

Як відомо, президент США Дональд Трамп висловив готовність зустрітися з лідером Північної Кореї Кім Чен Ином до травня.

Південна Корея стверджує, що КНДР погодилася ввести мораторій на ядерні та ракетні випробування, якщо США сядуть за стіл переговорів.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.