МЗС Британії оприлюднило перелік фейків РФ у справі Скрипаля

Вівторок, 20 березня 2018, 11:51

Міністерство закордонних справ Великої Британії заявило, що замість пояснень у справі отруєння Сергія Скрипаля Росія проводить кампанію з дезінформації.

В офіційному Twitter-акаунті міністерство оприлюднило відеоролик, в якому навело фейкові версії російських державних ЗМІ щодо відповідальних за отруєння колишнього російського шпигуна.

"Кремлівські та російські державні медіа відповіли на напад у Солсбері запереченням та погрозами. Вони відмовилися запропонувати пояснення, натомість запустили кампанію з дезінформації", - наголосили у британському міністерстві.

Ось які версії російської пропаганди наводить британське МЗС:

Це зробила Велика Британія… щоб підживити антиросійські настрої;

Це зробила Україна… щоб підставити Росію;

Це була спроба суїциду;

Це було випадкове передозування;

Це справа рук тещі Скрипаля;

Джерелом нервово-паралітичної речовини стала британська лабораторія Porton Down;

Нервово-паралітична речовина походить з Чехії, Словаччини або Швеції.

"Попри заперечення та дезінформацію РФ Британія не робить поспішних висновків. Ми повністю дотримуємося Конвенції про заборону хімічної зброї. Міжнародні лідери погодилися, що не було надано правдоподібної альтернативної відповіді. З високою імовірністю Росія відповідальна за цю атаку", - заявили у британському міністерстві.

Нагадаємо, глава МЗС Британії Борис Джонсон повідомив про наявність доказів, які свідчать про розробку та накопичення "Новічка" Росією.

Джонсон також заявляв, що президент Росії Володимир Путін "практично напевне" особисто віддав наказ використати токсичну нервово-паралітичну речовину "Новічок" для отруєння колишнього російського агента у Британії.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.