Отруєння Скрипаля: у Кремлі вимагають у Лондона доказів або вибачень

Понеділок, 19 березня 2018, 12:33

У Кремлі вважають, що Лондону рано чи пізно доведеться або підкріпити свої звинувачення на адресу Москви щодо інциденту з отруєнням у Солсбері якимись доказами, або принести вибачення.

Про це заявив прес-секретар президента РФ Дмитро Пєсков, передає ТАСС.

Коментуючи ситуацію, він зазначив, що не став би говорити про "загострення відносин із Заходом".

"Нам зрозуміла солідарність [інших країн з Великою Британією] - і євроатлантична, і інша, - але рано чи пізно за ці голослівні звинувачення доведеться відповідати. Потрібно буде або їх чимось підкріпити - якимись доказами, або принести відповідні вибачення", - сказав представник Кремля.

Раніше у британському уряді заявили, що екс-шпигуна Сергія Скрипаля та його доньку отруїли нервово-паралітичною речовиною "Новічок", яку в минулому розробляла Росія. Глава МЗС Британії Борис Джонсон повідомив про наявність доказів, які свідчать про розробку та накопичення "Новічка" Росією.

Раніше генсек НАТО Єнс Столтенберг заявляв, що для отруєння у Солсбері була використана одна з найбільш токсичних речовин у світі.

Росія заперечує звинувачення у створення "Новічка" і причетності до отруєння Скрипаля. Більше того, Москва натякає на британське походження отруйної речовини.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: