У БПП досі хвалять законопроект "Про нацбезпеку", розкритикований ЄС та НАТО

Вівторок, 20 березня 2018, 15:56

У партії "Блок Петра Порошенка" заявляють, що закон "Про національну безпеку України", який був розкритикований ЄС та НАТО, наблизить Україну до стандартів Альянсу в безпековому секторі.

Відповідну заяву зробила перший заступник голови Верховної ради України Ірина Геращенко, повідомляється на сайті  ВРУ.

"Ухвалення Парламентом закону "Про національну безпеку України" наблизить Україну до стандартів НАТО в безпековому секторі", -  зазначила Геращенко за результатами зустрічі із представниками штаб-квартири НАТО.

Повідомляється, що 19 березня 2018 року за ініціативи голови Постійної делегації Верховної ради України у ПА НАТО Ірини Фріз відбулась зустріч народних депутатів України із представниками штаб-квартири НАТО.

Нагадаємо, у листі голови представництва ЄС в Україні, посла США в Україні, голови представництва НАТО в Україні та голови Консультативної місії Європейського Союзу в Україні йдеться, що низка положень зареєстрованого президентом України Петром Порошенком законопроекту "Про національну безпеку України" суперечить практикам Євросоюзу та НАТО.

Текст листа, який адресований президенту України, спікеру Верховної ради та секретарю РНБО, опублікувала на своїй сторінці у Facebook народний депутат, член парламентського комітет із закордонних справ Світлана Заліщук.

Нагадаємо, 28 лютого президент Петро Порошенко вніс до Верховної ради законопроект про національну безпеку.

Проект передбачає скасування трьох законів, об’єднуючи їх. Це закони "Про основи національної безпеки України""Про демократичний цивільний контроль над Воєнною організацією і правоохоронними органами держави" та "Про організацію оборонного планування".

Крім того, у поданому проекті викладено систему забезпечення нацбезпеки та повноваження кожного з її суб’єктів, зокрема, президента, міністерств оборони та внутрішніх справ, збройних сил, генштабу, СБУ, держприкордон служби тощо.

Міністр оборони України і його заступники призначатимуться на посади з-поміж цивільних осіб від 1 січня 2019 року.

Також проект передбачає розмежувати посади начальника Генштабу та головнокомандувача ЗСУ, які зараз обіймає Віктор Муженко.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.