Юнкер потрапив під шквал критики через "огидний" лист-привітання Путіну

Вівторок, 20 березня 2018, 18:52

Глава Єврокомісії Жан-Клод Юнкер потрапив під критику через "огидний", за словами британських депутатів, лист-привітання Володимиру Путіну з переобранням на посаді президента РФ.

Про це повідомляє AFP.

Глава групи британської Консервативної партії в Європейському парламенті заявив, що в своєму листі Юнкер ефективно "потурав чоловіку, який являє собою явну загрозу для західної безпеки".

"Це ганебний лист від Жан-Клода Юнкера", - йдеться у заяві депутата Ешлі Фокса.

"Його нездатність згадати про відповідальність Росії за військову атаку нервово-паралітичною речовиною на безневинних людей у моєму виборчому окрузі викликає огиду".

Координатор з Brexit в Європейському парламенті Гі Верхофстадт також приєднався до критики, заявивши в Twitter: "Це не час для привітань".

Колишній бельгійський прем'єр наполягає на тому, що зв'язки з Росією "повинні залежати від дотримання норм міжнародного порядку".

Зазначимо, що офіційний представник ЄС повідомив, що президент Європейської ради Дональд Туск, який часто займає жорстку позицію щодо Росії, не вітав Путіна.

"Президент (Європейської ради) Туск не відправляв такого листа і я не здивуюся, якщо не відправить його взагалі", - додав чиновник.

Нагадаємо, президент Європейської Комісії Жан-Клод Юнкер привітав Володимира Путіна з переобранням на посаді президента, заявивши, що позитивні відносини ЄС та РФ є ключовим фактором для безпеки континенту.

Раніше повідомлялось, що президент Польщі Анджей Дуда не вітатиме президента РФ Володимира Путіна з нагоди перемоги на виборах.

Президент Франції Еммануель Макрон привітав Путіна, нагадавши про Солсбері, Україну та Сирію.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.