У Словаччині призначили новий уряд на чолі з Петером Пеллегріні

Четвер, 22 березня 2018, 11:39

Президент Словаччини Андрей Кіска призначив соціал-демократа Петера Пеллегріні новим прем’єр-міністром після того як його попередник Роберт Фіцо подав у відставку через вбивство журналіста Яна Куцяка.

Про це повідомляє видання Aktuality.

Пеллегріні склав присягу і після цього Кіска вручив йому указ про призначення прем'єром.

Потім почалася церемонія призначення членів його кабінету.

У порівнянні з попереднім кабінетом в уряді Пеллегріні змінилися міністр культури, голова Департаменту юстиції та міністр охорони здоров’я.

Новий уряд сьогодні збереться на своє перше засідання, на якому буде схвалено його програмну заяву. Протягом місяця уряд має отримати вотум довіри парламенту.

Голосування за довіру уряду може пройти вже у п’ятницю, 23 березня.

Раніше повідомлялося, що 20 березня президент Словаччини Андрей Кіска відмовився призначати новий уряд у тому складі, який був запропонований коаліцією.

Президент закликав Пеллегріні представити нову пропозицію щодо членів майбутнього уряду до п’ятниці.

Нагадаємо, 26 лютого у Словаччині застрелили журналіста-розслідувача Яна Куцяка та його дівчину. Найбільш вірогідним мотивом убивці правоохоронці вважають професійну діяльність журналіста. 

Колега журналіста Куцяка розповіла, що він розслідував випадки шахрайства з грошима європейських фондів і можливу причетність до цього італійського мафіозного клану "Ндрангета".

Прем’єр-міністр Словаччини Роберт Фіцо подав у відставку після масових протестів у країні через вбивство журналіста-розслідувача та загрозу нових виборів.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.