Уряд Хорватії закликає парламент ратифікувати Стамбульську конвенцію

Четвер, 22 березня 2018, 15:19

Хорватський уряд закликає парламент ратифікувати Стамбульську конвенцію про запобігання та боротьбу з насильством щодо жінок, попри опозицію всередині керівної партії, серед консервативних груп та місцевої католицької церкви.

Про це повідомляє Reuters.

Противники конвенції зазначають, що визначення статі у документі відкриває шлях для введення транссексуалів або трансгендерів як окремих категорій.

Прем'єр-міністр країни Андрей Пленкович на засіданні Кабінету Міністрів заявив, що Стамбульська конвенція буде сприяти зміцненню "правових, організаційних і фінансових основ боротьби з насильством щодо жінок та в сім'ях".

Для того, щоб заспокоїти опонентів, уряд навіть прийняв окрему заяву щодо ратифікації цього документа, де йдеться про те, що Конвенція не спричинить зміни правового визначення шлюбу (йдеться про шлюб між чоловіком та жінкою) в країні.

Повідомляється, що деякі консервативні групи планують влаштувати протест проти ратифікації в столиці Загреб у вихідні.

Противники документа заявляють, що будуть домагатися референдуму з цього питання.

Нагадаємо, депутати Європарламенту закликали 11 держав-членів ЄС, які не ратифікували Стамбульську конвенцію про запобігання та боротьбу з насильством щодо жінок, ухвалити цей документ.

Як відомо, у лютому Словаччина виступила проти ратифікації Стамбульської конвенції, оскільки вважає, що вона суперечить конституційному визначенню шлюбу в країні як гетеросексуального союзу. Раніше подібне рішення озвучила Болгарія. 

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: