У Болгарії відбудеться саміт ЄС-Туреччина на тлі критики дій Ердогана

Понеділок, 26 березня 2018, 09:06

У болгарському місті Варна сьогодні відбудеться саміт ЄС-Туреччина, на якому мають обговорити фінансові умови для продовження угоди з Анкарою щодо стримування потоку сирійських біженців.

Про це повідомляє Reuters.

ЄС на саміті представлятимуть президент Європейської комісії Жан-Клод Юнкер та президент Європейської ради Дональд Туск.

"Я очікую саміту у Варні зі змішаними почуттями, оскільки існує велика різниця у поглядах між ЄС та Туреччиною", - сказав Юнкер наприкінці минулого тижня.

"Це буде відверте та відкрите обговорення, де ми не будемо приховувати свої розбіжності, але будемо намагатись покращити наше співробітництво", - додав він.

ЄС, ймовірно, погодиться виділити 3 млрд євро Анкарі в обмін на продовження міграційної угоди, але відмовиться від турецьких вимог щодо більш глибоких торговельних зв'язків та перспективи надання безвізового режиму.

У Брюсселі незадоволені зростаючим авторитаризмом турецького президента Реджепа Таїпа Ердоганата його втручанням у війну в Сирії.

Нагадаємо, минулого тижня лідери ЄС на саміті у Брюсселі засудили незаконні дії Туреччини у Східному Середземномор'ї та Егейському морі та підкреслили свою повну солідарність з Кіпром та Грецією.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.