Ердоган прибув на саміт з ЄС з "доказами", що Євросоюз підтримує терористів

Понеділок, 26 березня 2018, 11:32

Президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган прибув у понеділок до Болгарії на саміт з ЄС, привізши з собою відеоматеріали, які нібито ілюструють, що країни ЄС "приймають терористів і нічого не роблять для боротьби з ними".

Про це пише Euractiv.

Завтра у Варні відбудеться зустріч президентів Європейської ради, Європейської комісії та Туреччини, яку прийме болгарський прем'єр Бойко Борисов - Болгарія зараз головує у ЄС.

Болгарський національний канал bTV із посиланням на турецькі ЗМІ повідомив, що Ердоган покаже Туску, Юнкеру і Борисову кадри з демонстрацій в країнах ЄС, які мають проілюструвати заяви Анкари про те, що ЄС надає притулок "терористам", таким як курдські організації і прихильники проповідника Фетуллаха Гюлена.

"У мене є відеоматеріали про все. Завтра ми будемо разом в Варні, я готовий і я покажу їм все. Ми будемо непоступливими, ми не будемо йти на компроміс ", - сказав Ердоган на конференції своєї партії в Трабзоні, цитує його інформаційне агентство BGNES.

Як повідомлялося, на саміті ЄС-Туреччина у Болгарії мають обговорити фінансові умови для продовження угоди з Анкарою щодо стримування потоку сирійських біженців.

У Брюсселі незадоволені зростаючим авторитаризмом турецького президента Реджепа Таїпа Ердогана та його втручанням у війну в Сирії.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.