США закривають консульство РФ в Сіетлі та висилають 60 дипломатів

Понеділок, 26 березня 2018, 16:23

США прийняли рішення про висилку 60 російських дипломатів та закриття консульства РФ в Сіетлі, в рамках узгоджених зусиль з союзниками, щоб покарати Росію за напад із застосуванням смертоносної нервово-паралітичної речовини на початку цього місяця у Британії.

Про це повідомляє CNN з посиланням на заяву Білого дому.

Серед тих, кого США висилають з країни, є 48 підозрюваних агентів розвідки, які працюють у російському посольстві у Вашингтоні та 12 осіб в Організації Об'єднаних Націй в Нью-Йорку.

Вони та їхні сім'ї мають сім днів, щоб залишити країну.

"США здійснюють цей крок спільно з нашими союзниками і партнерами по всьому світу у відповідь на використання Росією хімічної зброї військового класу на території Сполученого Королівства", - заявила прес-секретар Білого дому Сара Сандерс.

Вона також додала, що закриття російського консульства в Сіетлі пов'язано з тим, що установа знаходиться "близько до однієї з військово-морських баз (США) та корпорації "Боїнг".

Як відомо, у грудні 2016 року США вислали 35 російських дипломатів у відповідь на втручання Росії у президентські вибори в США.

Також у 2017 році у Держдепартаменті США заявили про закриття генконсульства Росії в Сан-Франциско, а також двох дипломатичних об'єктів у Вашингтоні і Нью-Йорку.

Нагадаємо, 14 держав Європейського Cоюзу вирішили видворити російських дипломатів у відповідь на отруєння колишнього шпигуна Сергія Скрипаля і його доньки у Британії.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.