Україна видворяє 13 російських дипломатів – Порошенко

Понеділок, 26 березня 2018, 16:20

Україна на знак солідарності з Британією і трансатлантичними союзниками та в координації з країнами ЄС видворяє 13 російських дипломатів.

Про це на своєму Facebook заявив президент України Петро Порошенко.

"У відповідь на цинічну хімічну атаку в Солсбері (Велика Британія) Україна у дусі солідарності з нашими британськими партнерами та трансатлантичними союзниками, та в координації з країнами ЄС, ухвалила рішення про видворення з української території 13 російських дипломатів із тих небагатьох, що залишилися. Бо як відомо, наші дипломатичні стосунки з РФ де-факто заморожені", - написав президент.

За його словами, Росія вкотре підтвердила своє зневажливе ставлення не лише до суверенітету незалежних держав, а й до цінності людського життя.

"Україна відчуває це щодня в окупованому українському Криму та на Донбасі. Тому, як ніколи, важливо не обмежуватися символічними жестами. Наступний крок – збільшення ціни для Москви за вчинені міжнародні злочини, включно через посилення персональних, фінансових та економічних санкцій", - додав президент.

Польща вирішила вислати чотирьох російських дипломатів у відповідь на отруєння російського шпигуна в Солсбері.

Латвія у відповідь на отруєння колишнього шпигуна Сергія Скрипаля і його доньки у Британії вирішила видворити російського дипломата і розширити чорний список нев’їзних росіян.

Литва вирішила видворити трьох працівників російської розвідки, що працюють під дипломатичним прикриттям, та розширити індивідуальні санкції проти громадян РФ.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: