Facebook пообіцяв Берліну працювати прозоріше

Вівторок, 27 березня 2018, 09:58

Американська компанія Facebook продемонструвала готовність піти назустріч уряду Німеччини в питанні прозорості алгоритмів своєї роботи.

Про це заявила міністер юстиції Німеччини Катаріна Барлі після зустрічі з представниками керівництва соцмережі, яка відбулася у Берліні в понеділок, 26 березня, пише DW.

Було досягнуте "певне розуміння" того, що від Facebook очікують більшої прозорості, заявила міністер.

При цьому вона зазначила, що отримати "конкретну згоду" з боку керівництва соцмережі з цього приводу досить складно. "У цілому, у нас відбулася інтенсивна, довга розмова - доволі суперечлива", - підсумувала Барлі.

Міністерка також повідомила, що Facebook обіцяв поінформувати всіх користувачів, яких стосується скандал з компанією Cambridge Analytica (CA).

Представники соцмережі визнали порушення та пообіцяли не допускати їх у майбутньому, заявила Барлі. Разом з тим вона виступила за посилення контролю над Facebook та іншими великими IT-компаніями.

Нагадаємо, компанія Facebook перебуває під вогнем критики, оскільки з'ясувалося, що британська аналітична фірма Cambridge Analytica зловживала великими об’ємами даних, отриманих через Facebook, щоб допомогти політикам здобути перемогу на виборах. Зокрема, йдеться про виборчу кампанію президента США Дональда Трампа і Brexit-кампанію.

Керівництво Європейського парламенту запросило Цукерберга надати пояснення з приводу скандалу із зловживанням персональними даними. У США також хочуть свідчень Цукерберга перед Конгресом.

Читайте детальніше: "Українки", російські гроші та Facebook: як британська фірма підтасовувала вибори по всьому світу".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: