Німеччина вимагає відповідей від Facebook щодо зловживання даними

Четвер, 22 березня 2018, 13:24

Міністр юстиції Німеччини Катаріна Барлей хоче зустрічі з керівництвом Facebook у ЄС, щоб отримати відповіді на питання стосовно несанкціонованого збору даних мільйонів користувачів соцмережі британською фірмою Cambridge Analytica.

Про це повідомляє Deutsche Welle.

Барлей назвала скандал "загрозою демократії", додавши, що керівництво Facebook у Європі зобов'язане надати німецькому уряду відповіді на деякі питання.

Міністр юстиції повідомила, що запросила проведення офіційної зустрічі з європейським керівництвом соціального медіа-гіганта на наступному тижні.

"Ми маємо визначити, наскільки ми повинні змінити правила", - сказала Барлей.

Нагадаємо, компанія Facebook перебуває під вогнем критики, оскільки з'ясувалося, що британська аналітична фірма Cambridge Analytica зловживала великими об’ємами даних, отриманих через Facebook, щоб допомогти політикам здобути перемогу на виборах. Зокрема, йдеться про виборчу кампанію президента США Дональда Трампа і Brexit-кампанію.

Керівництво Європейського парламенту запросило Цукерберга надати пояснення з приводу скандалу із зловживанням персональними даними. У США також хочуть свідчень Цукерберга перед Конгресом.

Британія проводить розслідування щодо компанії Cambridge Analytica.

Правління Cambridge Analytica відсторонило генерального директора Александра Нікса.

Читайте детальніше: "Українки", російські гроші та Facebook: як британська фірма підтасовувала вибори по всьому світу".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.