США проти "Північного потоку-2", але поки не готові до санкцій

Вівторок, 20 березня 2018, 14:39

США поки що не розглядають питання введення санкцій проти компаній, які можуть взяти участь у проекті будівництва російського газопроводу "Північний потік-2".

Про це повідомляє EUobserver.

"Ми виступаємо проти "Північного потоку-2", ми б вважали за краще, якби трубопровід не будувався взагалі", - заявила заступник помічника секретаря Бюро енергетичних ресурсів Сандра Одкірк.

Минулого тижня група з 39 членів Сенату США від двох партій звернулася до Міністерства фінансів країни та Держдепартаменту з проханням запобігти будівництву російського газопроводу.

Сенатори закликали адміністрацію Дональда Трампа використати "всі наявні в розпорядженні інструменти", в тому числі положення закону "Про протидію супротивникам Америки за допомогою санкцій" (CAATSA), щоб не допустити будівництво газопроводу "Північний потік-2".

Нещодавно керівники парламентів Польщі, Литви і Латвії підписали у Вільнюсі лист про те, що газопровід "Північний потік-2" спрямований на енергетичне узалежнення держав ЄС від Росії. Раніше цей лист підписали Україна і Молдова. 

До ініціативи проти "Північного потоку – 2" приєдналася також Естонія.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.