РФ проведе ракетні стрільби над економічною зоною Латвії в Балтійському морі

Четвер, 29 березня 2018, 19:34

Військово-морські сили Росії наступного тижня збираються провести тренувальні пуски ракет над латвійською ексклюзивною економічною зоною в Балтійському морі.

Про це йдеться в заяві на сайті Міністерства оборони Латвії.

"Міністерство оборони висловлює стурбованість у зв'язку з запланованими ракетними стрільбами Росії у виключній економічній зоні Латвії. Головний центр управління повітряного руху Росії повідомив Латвійському агентству цивільної авіації, що ВМС Росії планують проводити ракетні стрільби з 06:00 до 18:00 в повітряному просторі над виключною економічною зоною в Балтійському морі з 4 по 6 квітня", - йдеться в повідомленні.

Росія також закликала Агентство цивільної авіації Латвії в зазначений період часу закрити повітряний простір на висоті 18 км в зоні запуску ракет на відстані приблизно 40 км від берегової лінії Латвії.

Міноборони Латвії викликало військового аташе посольства РФ в Латвії Андрія Лобова і "висловило невдоволення ситуацією, що склалася".

У міністерстві відзначили, що міжнародні договори не забороняють Росії проводити на цій території подібні навчання, але "вони можуть загрожувати руху кораблів і повітряних суден над Балтійським морем".

Міноборони зажадало у військового аташе посольства РФ надати детальну інформацію про заплановані дії в латвійській ексклюзивній економічній зоні, а також про те, як буде забезпечена безпека під час запуску ракет.

"Міноборони проінформувало російського військового аташе, що Балтійське море має важливе значення для комерційної діяльності. Обмеження певної території щонайменше на 36 годин не тільки зашкодить економічній активності, а й збільшить ризик інцидентів. Національні збройні сили будуть стежити за ходом цих навчань, а також будуть посилено стежити за державним кордоном", - заявили в Міноборони Латвії.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.