Європа залишається у сніговому полоні: загинули понад 60 людей

фото
Субота, 3 березня 2018, 10:34

Більша частина Європи майже тиждень потерпає від снігопадів та морозів. В результаті негоди загинули вже понад 60 осіб.

Про це повідомляє AFP.

Після сильних снігопадів ситуація у п’ятницю дещо покращилася в деяких регіонах, хоча температура в цілому залишалася нижчою за звичайну, що призвело до значних затримок на дорогах, залізницях та в аеропортах.

Мюлуз, східна Франція 

За останній тиждень через негоди померли понад 60 людей, у тому числі 23 у Польщі, сім у Словаччині, шість у Чехії та п’ять у Литві. Смертельні випадки були зареєстровані в Іспанії, Італії, Румунії, Сербії, Словенії, Великій Британії, Нідерландах, Швеції та Норвегії.

Анкона, Італія

У Франції загинули через погіршення погодних умов загинули принаймні дев'ять осіб, у тому числі чотири лижника, які вчора потрапили під лавину в Альпах, де спостерігаються особливо сильні снігопади.

 Романшорн, Швейцарія

В Італії зберігаються низькі температури, а низка великих магістралей заблоковані через сніг та ожеледь. Багато шкіл залишалися закритими, і місцева влада закликала людей залишатися по можливості вдома.

В іншій частині Європи, Сербії та Хорватії спостерігається поліпшення погодних умов, однак у Польщі загинули дві людини, коли температура впала до -27 градусів.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.