Климпуш-Цинцадзе: Річна програма співпраці України з НАТО виконана на 82%

Понеділок, 5 березня 2018, 12:22

Віце-прем'єр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції заявила, що Річна національна програма співробітництва Україна-НАТО у 2017 році виконана на 82%.

Про це Іванна Климпуш-Цинцадзе повідомила 5 березня під час засідання Міжпарламентської ради Україна-НАТО в Одесі, повідомляє "Укрінформ".

"Річна національна програма співробітництва Україна-НАТО 2017 року містила в собі 375 заходів. Ми можемо говорити, що 82% цієї програми було виконано, тобто 307 із запланованих заходів були реалізовані різними міністерствами і відомствами. Це означає, що ми не відмовились від решти завдань - 18%, а вони перейшли на наступний рік", - сказала Климпуш-Цинцадзе.

Річна ж національна програма на 2018 рік, за її словами, вже містить 444 заходи і передбачає залучення 58 міністерств і центральних органів виконавчої влади до її виконання. Водночас вона уточнила, що наразі розпочато роботу над підготовкою програми співробітництва з НАТО на 2019 рік.

"Більше того, ми вже зараз починаємо роботу над Річною національною програмою на 2019 рік і вперше будемо її узгоджувати згідно з усіма урядовими пріоритетами в різних галузях, і ставимо перед собою завдання побудувати дорожню карту для членства в НАТО, яка за змістом була би повністю споріднена з програмою діяльності уряду і мала б відповідне фінансове забезпечення", - додала віце-прем'єр.

Нагадаємо, Кабінет міністрів на засіданні 14 лютого схвалив програму співпраці з НАТО на 2018 рік.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.