В НАТО пояснили, чому Україна не є кандидатом на членство

Субота, 17 лютого 2018, 15:39

Заступник генерального секретаря Північноатлантичного альянсу Роуз Геттемюллер наполягає, що Україна відрізняється від інших держав, які прагнуть членства в НАТО.

Про це вона заявила у виступі на Мюнхенській безпековій конференції, повідомляє з Мюнхена кореспондент "Європейської правди".

Роуз Геттемюллер нагадала, що цього року виповняється 10 років від саміту в Бухаресті, де Київ отримав відмову у наданні Плану дій щодо членства, але водночас Альянс ухвалив рішення, що Україна колись стане членом НАТО.

Відтоді, зазначила заступник генсека, залишилися 4 країни, які зацікавлені у членстві в НАТО – Боснія і Герцеговина, Македонія, Україна та Грузія. Ще одна держава, Чорногорія за цей час набула членства в альянсі.

"Всі ці чотири країни мають інтерес щодо НАТО, але Україна – єдина, що не заявила як про частину національної політики, що вона прагне отримання Плану дії щодо членства, а саме це є шляхом до членства в НАТО", - заявила Роуз Геттемюллер.

Як відомо, НАТО від минулого року часто відмовляється визнавати, що Україна декларує євроатлантичні прагнення та не включає Україну до переліку "країн-аспірантів". Заява Геттемюллер стала першою спробою посадовців НАТО обґрунтувати цю політику.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.