Європарламент вимагатиме від групи Марін Ле Пен відшкодувати 427 тисяч євро

Середа, 7 березня 2018, 10:17

Європейський парламент може вимагати від політичної групи Марін Ле Пен у Європейському парламенті відшкодувати 427 тисяч євро "невідповідних" витрат.

Про це повідомляє Euractiv.

Європарламент може вимагати відшкодування від політичної групи "Європа націй та свободи" (ENF), до якої належить "Національний фронт", за витрати протягом фінансового 2016 року.

Євродепутати звернулися за консультацією до комітету з бюджетного контролю, який однозначно вказав, що "Європейський парламент має попросити "Національний фронт" та його союзників виплатити більше 427 тисяч євро".

Це нове розслідування слідує за минулорічним запитом щодо зловживань витратами на помічників серед депутатів "Національного фронту".

Парламент перевіряє рахунки політичної групи ENF з середини 2017 року. Початковий аудит виявив, що витрати на суму 546 383 євро не відповідали нормам Європарламенту в 2016 році. Це становить близько 17% від операційних витрат групи. Ця сума складається з витрат з неадекватним обґрунтуванням, а також неправомірними тендерними процедурами.

У вересні ENF відповів на прохання парламенту надати документи, що підтверджують витрати. Проте ці аргументи були недостатніми для комітету з бюджетного контролю, який вказує, що "частина суми стосується видатків, для яких не було адекватного обґрунтування (38 889,91 євро), а решта - без недотримання тендерних процедур з постачальниками послуг (388,278.60 євро) ".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.