Ле Пен побажала Путіну перемоги і виступила за ліквідацію ЄС

Неділя, 17 грудня 2017, 10:11

Лідерка французького ультраправого "Національного фронту" Марін Ле Пен сподівається на перемогу Володимира Путіна на президентських виборах наступного року та пропонує утворити "Союз європейських націй" замість Європейського союзу.

Про це вона заявила під час з'їзду правих європейських партій в Празі, який відбувся у суботу, повідомляє Le Monde.

"Що стосується Національного фронту, ми, звичайно, хочемо перемоги Володимира Путіна. Тому що ми вважаємо, що Франція і Росія повинні поліпшити свої дипломатичні відносини",  - заявила Ле Пен.

Ле Пен, а також нідерландський ультраправий політик Герт Вілдерс та інші учасники з’їзду, виступили за утворення "Союзу європейських націй" замість Європейського союзу. ЄС, на переконання Ле Пен, є катастрофічною організацією, пише Radio Praha, тому усі зусилля євроскептики спрямують на співпрацю за межами структур ЄС.

Ле Пен сподівається, що вибори в Європарламент у 2019 році дозволять прихильникам "Союзу європейських націй" отримати більшість у представницькому органі.

"Я думаю, що європейські вибори можуть привести до реальних змін в політичній ситуації Європи і навіть дозволити тим, хто виступає проти Європейського союзу і хто є захисниками Європи націй і свобод отримати більшість у рамках майбутнього скликання", - заявила вона.

Нагадаємо, конференцію у Празі праві сили проводили на тлі посилених заходів безпеки через протести.

Увечері в п'ятницю в Празі відбулася демонстрація проти європейських антиміграційних партій і рухів. Організатори протесту принесли з собою плакати з гаслами, спрямованими проти расизму, націоналізму і ксенофобії.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: