У Лондоні збереться комітет з надзвичайних ситуацій через отруєння Скрипаля

Середа, 7 березня 2018, 10:43

У Лондоні відбудеться засідання урядового комітету з надзвичайних ситуацій Cobra, на якому представлять останню інформацію щодо розслідування спроби отруєння колишнього російського розвідника Сергія Скрипаля.

Про це повідомляє ВВС.

Засідання буде проходити під головуванням віце-прем'єра Ембер Радд.

"Слідство знаходиться на ранніх стадіях, і будь-які спекуляції не є корисними. Ми хотіли б переконати громадськість, що цей інцидент сприймається нами надзвичайно серйозно, але в даний час ми не вважаємо, що існує безпосередній ризик для широкої громадськості", - сказав заступник комісара Марк Роулі.

Також повідомляється, що вчені військового дослідницького центру Великої Британії в Порттон-Дауні вивчають "невідому речовину", якою отруїли Скрипаля та його доньку.

Сьогодня британські ЗМІ повідомили, що розвідка МІ5 вважає отруєння екс-полковника ГРУ Сергія Скрипаля та його доньки спробою вбивства, пов’язаною з Росією.

Водночас не виключаються й інші версії – спроба суперників скомпрометувати Росію і режим Володимира Путіна та приватна суперечка.

Як відомо, колишній російський шпигун Сергій Скрипаль знаходиться у критичному стані після ймовірного отруєння невідомою речовиною у Великій Британії, де він проживав в останні роки.

В Кремлі заявили, що не мають ніякої інформації щодо того, чим займався колишній російський шпигун Сергій Скрипаль та з чим може бути пов'язана трагічна ситуація.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.