Facebook заблокував відео угорського міністра про утиски мігрантами "білих австрійців"

Середа, 7 березня 2018, 17:07

Facebook заблокував відео з угорським міністром, у якому той намагався переконати угорських виборців, що "білі австрійці" живуть у страху перед мусульманськими іммігрантами.

Про це повідомляє Bloomberg.

Facebook видалив відеоролик в середу, заявивши, що він містить коментарі, спрямовані проти людей на основі їхньої расової, етнічної або релігійної ідентичності. Відео було частиною антимігрантської кампанії, яку проводять прем'єр-міністр Віктор Орбан та його партія "Фідес" напередодні парламентських виборів 8 квітня.

Глава апарату уряду Угорщини Янош Лазар вирушив у один з віденських кварталів, щоб показати, за його словами, весь бруд та злочинність, які принесли до австрійської столиці вихідці з Близького Сходу.

На відео Лазар заявив, що іммігранти витісняють місцевих жителів з цього району, а деякі школи залишаються без "білих віденських дітей". Він закликав угорців голосувати за "Фідес", щоб не допустити такої ситуації в Угорщині.

У відповідь на дії Facebook Лазар заявив, що попросив соціальну мережу припинити обмежувати його права на свободу слова і знову зробити відео доступним.

Уряд Австрії поки що не відреагував на відео Лазара. Націоналістична Австрійська партія Свободи, яка входить в урядову коаліцію та підтримує антиіммігрантську політику, заявила, що цей ролик – недоречний.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.