Найбільша група Європарламенту закликає до посилення санкцій проти РФ

Вівторок, 10 квітня 2018, 16:51

Найбільша політична група Європарламенту - Європейської народної партії - наголошує на необхідності посилення санкцій проти Росії.

Про це йдеться у політичній позиції ЄНП щодо Росії, оприлюдненій на конференції "Троянські коні Росії в ЄС: популізм, гроші та фейкові новини" у вівторок у Європарламенті, повідомляє "Укрінформ".

"Ми наполягаємо, що ЄС повинен бути готовим обговорити введення подальших санкцій, включаючи персональні, у зв'язку із продовженням Росією своїх дій", - наголосили депутати.

В ЄНП зазначили, що певна співпраця з Росією у деяких сферах може бути відновлена лише за умови поваги з російського боку до суверенітету і територіальної цілісності України, включаючи Крим; повної імплементації Мінських домовленостей, включаючи відновлення контролю Києва над кордоном з РФ та виведення усіх російських військ і зброї з української території.

"Російські посадовці, дії або бездіяльність яких призвели до скоєння воєнних злочинів у Сирії та Україні, повинні бути притягнуті до міжнародної судової відповідальності", - заявили в ЄНП.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.