Апеляційний суд в Гаазі засудив сербського націоналіста Шешеля на 10 років тюрми

Середа, 11 квітня 2018, 16:28

Апеляційна палата Міжнародного залишкового механізму для кримінальних трибуналів в Гаазі визнала сербського націоналіста Воїслава Шешеля винним у скоєнні воєнних злочинів на території колишньої Югославії.

Про це повідомляє B92.

Шешеля визнано винним і засуджено на 10 років позбавлення волі. Однак з огляду на те, що він провів 11,5 років під арештом, до в’язниці Шешель не потрапить.

Таким чином суд не підтвердив виправдальний вирок Міжнародного кримінального трибуналу по колишній Югославії, який у 2016 році визнав радикального сербського націоналіста Воїслава Шешеля невинним за всіма пунктами обвинувачення.

Шешель був близьким соратником покійного президента Сербії Слободана Мілошевича та обіймав посаду віце-прем'єра в період з 1998 по 2000 рік.

Проти Шешеля було висунуто звинувачення за трьома пунктами у злочинах проти людяності та за шістьма пунктами  - у військових злочинах, розпалюванні етнічних чисток в Боснії, Хорватії та сербській провінції Воєводіна в період з серпня 1991 року-вересень 1993 року.

Шешель добровільно здався Міжнародному кримінальному трибуналу у 2003 році. Процес щодо його справи було розпочато у 2007 році.

У 2014 році шешеля відпустили на лікування до Сербії, після того як йому було встановлено діагноз раку в термінальній стадії.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.