Крадіжка 600 комп'ютерів в Ісландії: підозрюваний втік з тюрми до Швеції на літаку з прем’єром

фото
Середа, 18 квітня 2018, 15:08

Чоловік, якого підозрюють в організації крадіжки в Ісландії близько 600 комп'ютерів, що використовувались для "видобування" біткоїнів та інших криптовалют, втік із тюрми.

Про це повідомляє Iceland Monitor.

Сіндрі Тор Стефанссон був серед 11 осіб, затриманих за підозрою у причетності до крадіжки. Він перебував під вартою у тюрмі з обмеженим захистом у містечку Согнік. В'язниця там не обгороджена, а ув'язнені мають доступ до телефонів та інтернету.

За інформацією видання Visir, Стефанссон втік з в'язниці через вікно вночі і поїхав до аеропорту Кефлавіка, який знаходиться на відстані близько 100 км від тюрми. Поки що невідомо, чи мав він спільника.

 Сіндрі Тор Стефанссон

Видання RUV повідомило, що Стефанссон вилетів до Швеції на пасажирському літаку, на борту якого також перебувала прем'єр-міністр Ісландії Катрін Якобсдоттір.

Стефанссон вилетів з аеропорту Кефлафіка 17 квітня рейсом до Стокгольма і прибув до Швеції о 07:34. Ісландські наглядачі виявили його зникнення тільки близько 7 ранку.

Підозрюваний використав паспорт на ім’я іншої людини, але його ідентифікували через записи камер відеоспостереження.

Шведські правоохоронні органи вже отримали інформацію про втікача, а Інтерпол видав міжнародний ордер на арешт.

Вкрадені комп'ютери, які досі не знайшли, коштують $2 млн. Три з чотирьох крадіжок сталися в грудні, а четверта - у січні, але влада не оприлюднювала цю інформацію раніше, сподіваючись знайти злодіїв.

Комп'ютери були вкрадені з центрів обробки даних в Ісландії.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.