Парубій запросив секретаря Венеціанки до виправлення закону про Антикорупційний суд

Четвер, 19 квітня 2018, 14:44

Голова Верховної Ради України Андрій Парубій запросив секретаря Венеціанської комісії Томаса Маркерта долучитися до обговорення законопроектів Про національну безпеку та Антикорупційний суд.

Про це повідомляє прес-служба українського парламенту за підсумками зустрічі Парубія і Маркерта.

За словами Парубія, це буде не довготривала робота, а експертна оцінка, тому що "ключова робота вже проведена, по багатьох питаннях знайдено порозуміння".

"Для нас важливі ваші експертна оцінка і рекомендації", - підкреслив Парубій.

Раніше у Верховній Раді пообіцяли залучити представника Венеціанської комісії до переписування законопроекту про Антикорупційний суд.

Нагадаємо, секретар Венеціанської комісії Томас Маркерт в інтерв’ю "Європейській правді" раніше заявляв про готовність взяти участь у роботі над змінами законопроекту "Про Вищий антикорупційний суд" України.

"Якщо буде таке запрошення – Венеціанська комісія готова взяти участь у такій роботі. Думаю, ВК не матиме жодних заперечень проти того, щоби ми спрямували до України одного з доповідачів, які готували проект нашого висновку, а також когось із представників секретаріату ВК. В такому разі вони зможуть долучитися до удосконалення законопроекту, інформуючи комісію про свою роботу", - заявив він.

Як відомо, в грудні президент Порошенко подав свій проект закону про Антикорупційний суд, але з'ясувалося, що він суперечить низці рекомендацій "Венеціанки".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.