В МЗС РФ відповіли на звинувачення Британії в кібератаках

П'ятниця, 20 квітня 2018, 13:54

Москва вимагає від Лондона надати докази звинувачень у кібератаках з боку РФ.

Про це заявила офіційний представник МЗС РФ Марія Захарова, коментар якої розміщений на сайті МЗС РФ.

Коментар стосується звинувачення міністра внутрішніх справ Британії Ембер Радд на конференції з кібербезпеки в Манчестері 11 квітня на адресу Росії в здійсненні "систематичних кібератак".

"Вимагаємо від британської сторони надати наявну у неї конкретну інформацію на підтвердження висунутих звинувачень, - зазначила офіційний представник МЗС РФ. - До речі, з цього приводу наше посольство в Лондоні нотою направило офіційний запит до Форін офіс. Відповіді на нього поки не надійшло".

Як вважає Захарова, подібні заяви Британії можуть бути спрямовані на те, щоб підготувати громадську думку до кібератаки Лондона на Росію.

"Створюється враження, що, експлуатуючи тему уявної "кіберзагрози з боку Росії", уряд Великої Британії готує власне населення до схвального сприйняття масивної антиросійської кібератаки Лондона, яка у разі здійснення насправді буде агресивним і нічим не спровокованою дією", - сказала вона.

Захарова підкреслила, що в Москві розцінюють заяву про "російську кіберзагрозу" як черговий провокаційний і бездоказовий випад на адресу Росії.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.