У Німеччині корупційний скандал через надання притулку біженцям

П'ятниця, 20 квітня 2018, 20:44

Прокуратура німецького Бремена проводить розслідування щодо керівниці представництва земельного управління Федерального відомства з питань міграції та біженців (BAMF) та ще низки осіб.

Про це повідомляє Deutsche Welle.

Конкретно чиновницю звинувачують у задоволенні понад 1200 клопотань про притулок без достатніх на те правових підстав. Проводяться відповідні слідчі дії.

В уряді Німеччини підтвердили факт розслідування. Прес-секретар уряду ФРН Штеффен Зайберт заявив, що йдеться про "значні підозри" щодо чиновниці.

У МВС країни додали, що підозрювана тимчасово відсторонена від виконання обов'язків. Подробиці не розголошують через поточне слідство.

За повідомленнями ЗМІ, більшість клопотань про притулок, які чиновниця задовольнила без наявних підстав, була подана єзидами - представниками близькосхідної курдської етнічної групи. Основна маса єзидів мешкає у північному Іраку, в Сирії, Вірменії, Грузії, Росії та Україні.

Крім співробітниці BAMF прокуратура підозрює ще трьох юристів та перекладача. Чи мала місце передача коштів в обмін на дії чиновниці, невідомо. Як мінімум ідеться про "подарунок" у вигляді запрошень до ресторану.

Також повідомляється, що число випадків неправомірного задоволення клопотань про притулок навіть більше за наявні поки що офіційні дані - слідчі начебто виявили загалом близько 2000 випадків у 2013-2017 роках. Лише 98 клопотань були в компетенції відділку у Бремені.

Шукачі притулку, як повідомляється, були переважно не з Бремена, а з Нижньої Саксонії і Північного Рейну - Вестфалії.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.